Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Βοήθεια στο Σπίτι







της Χριστίνας Ναστοπούλου
Την Δευτέρα στις 9 Φεβρουαρίου 2009 επισκέφθηκαν το σχολείο μας Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας το προσωπικό από το “Βοήθεια στο Σπίτι” (ΒσΣ) του Δήμου Θουρίας.
΄Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία, γιατί μας βοήθησε να καταλάβουμε τι ακριβώς κάνει το προσωπικό του ΒσΣ. Μας είπαν λοιπόν ότι η δουλειά τους είναι να βοηθούν άτομα της τρίτης ηλικίας, μερικά από τα οποία είναι κλινήρη και άλλα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφθούν μόνα τους το γιατρό και έτσι τα μεταφέρουν οι ίδιοι με αυτοκίνητο που τους έχουν παραχωρήσει.
Μια νοσηλεύτρια του ΒσΣ ανέφερε ότι φροντίζουν τους αρρώστους με πολλή αγάπη και στοργή και ότι αντιστοιχεί μία νοσηλεύτρια για 100 περίπου άτομα. Επίσης, σημαντική βοήθεια προσφέρουν και οι δύο οικογενειακοί βοηθοί που τους φροντίζουν και τους μαγειρεύουν. Βασικό έργο επιτελεί και η οδηγός του ΒσΣ, γιατί εκτός από τη μεταφορά του προσωπικού μεταφέρει και κάποιους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να πάνε στο γιατρό. Να μην ξεχάσουμε και τις δύο κοινωνικές λειτουργούς που προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο και προσπαθούν να κρατήσουν αυτούς τους ανθρώπους στο σπίτι τους ώστε να μη μεταφερθούν σε κάποιο ίδρυμα ή γηροκομείο.
Τονίστηκε ότι όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε εθελοντικά για 1 η 2 ώρες την εβδομάδα, γιατί έτσι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και πιο ευαίσθητοι για το κοινωνικό σύνολο που μας περιβάλλει. Τα άτομα της τρίτης ηλικίας το μόνο που χρειάζονται είναι λίγη αγάπη, φροντίδα, στοργή και το πιο βασικό να μην τους ξεχνάμε. Όλοι μας μπορούμε να τους τα δώσουμε χωρίς κανένα οικονομικό κόστος παρά μόνο μερικές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: