της Αργυρώς Τόλια
ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 Κιλό σπανάκι
- 4 Κρεμμύδια φρέσκα, ξερά
- 1 Πράσο
- Καυκαλίθρες, άνηθο, μαϊντανό, σφελίτσι, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ? φέτα.
ΖΥΜΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- 1 ½ Ποτήρι του νερού νερό
- Μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 Κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 Κιλό αλεύρι
ΕΚΤΛΕΣΗ:
Κόβουμε το σπανάκι σε κομματάκια και τα διάφορα μυρωδικά κρεμμύδια, πράσο τα τσιγαρίζουμε με λάδι και μετά τα βάζουμε όλα μαζί. Και ρίχνουμε την φέτα και μετά αρχίζουμε να φτιάχνουμε το ζυμάρι. Βάζουμε το νερό σε μια λεκάνη το λάδι και λίγο αλάτι και αρχινάμε να ρίχνουμε το αλεύρι και το ζυμώνουμε να γίνει. Να μην είναι πολύ άρει ούτε πολύ σφιχτή. Για να ανοίξουμε το φύλλο εκτός από το μπλάστρι μπορούμε να το ανοίξουμε το φύλο, και με το μηχάνημα που ανοίγουμε τις δίπλες αλλά πρέπει να είναι το ζυμάρι να είναι αλευρωμένο. Και το ταψί πρέπει να το λαδώσουμε όχι παρά πολύ λίγο για να το αλείψουμε.
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1\2 πακέτα μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα
- 1 κουτί ζελέ λεμόνι
- 1 ποτήρι νερό
- 1\2 ποτήρια ζάχαρη
- 1\4 ποτήρι χυμό λεμόνι
- 2 λεμόνια το ξύσμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα στην κατάψυξη για δύο ώρες δράξουμε την ζάχαρη νερό το ζελέ και χυμό λεμόνι. Και αφού κρουόσουν ρίχνουμε το τρίμα λεμονιού μετά από δύο ώρες που έχει κρυώσει το γάλα, το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε πολύ μέχρι να γίνει σαν σαντιγί. Μετά βάζουμε τα άλλα υλικά ζελέ μετά βάζουμε στο ταψί παίρνουμε ρίχνουμε στο ταψί το μίγμα και μετά ρίχνουμε και από λίγο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου