Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Τσουρέκι



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε στο μίξερ.
Λιώνετε τη μαγιά στο νερό. Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε το γάλα ,τη ζάχαρη τ’ αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τέλος το μαχλέπι και τη μαστίχα . Ζεσταίνετε ελαφρώς και τραβάτε το μείγμα από τη φωτιά.
Ρίχνετε στο αλεύρι τη μαγιά και το παραπάνω μείγμα και δουλεύουμε στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.
Όταν ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα είναι έτοιμη.
Την αφήνουμε 1/2 ώρα να φουσκώσει.
Απλώνετε τη ζύμη και την ανοίγετε με τον πλάστη σε ένα
Χονδρό φύλλο. Τοποθετείτε στην άκρη τα καρύδια με τα
βύσσινα και τις σταφίδες και το τυλίγετε στον εαυτό του ώστε να γίνει μακρόστενο. Ενώνετε τις άκρες ώστε να γίνει μία κουλούρα.
Το αφήνετε σε ζεστό μέρος για άλλη 1/2 ώρα για να φουσκώσει
[να διπλασιαστεί]. Ψήνετε στους 150 βαθμούς c σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη, κερασάκια γλασέ και αν θέλετε με αμύγδαλα ασπρισμένα.


της Αθηνάς Μανωλέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: